Ceylanpınar ve Akçakale doğalgaza kavuştu

Hayata geçirilen yatırımlar ve altyapı çalışmaları neticesinde 2007 yılından beri doğal gaz kullanan Şanlıurfa'nın iki ilçesine daha doğal gaz arzı sağlandı. Ceylanpınar ve Akçakale ilçeleri bu kış itibarıyla güvenli, temiz ve ekonomik yakıt doğalgaz ile konfora kavuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projeler kapsamında toplu açılış töreni yapıldı. İlk gaz verme töreninin ardından Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerine doğal gaz akışına başlandı. Bölgeye gaz arzı sağlayan Aksa Doğalgaz’ın Ceylanpınar şubesinin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından doğalgaz verilen ilk haneye ziyarette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e doğalgazla pişirilen ilk kahve ikram edildi.

İlçemiz yüksek kaliteli yakıt doğalgaz kullanacak
İlk gaz verme töreni sonrasında bölgedeki faaliyetlerine dair açıklamalarda bulunan Aksa Doğalgaz Şanlıurfa Şirket Müdürü Muhammed Nezih Ural, çalışmalarının her geçen yıl güçlenerek ilerlediğini ifade etti. Ural, “2007 yılında faaliyette bulunmaya başladığımızdan bu yana 2022 yılı değerleri ile 1 milyar 157 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl ise 162 milyon TL’lik yatırım yaptık. 2022 yılı sonu itibarıyla 289.350 metre yatırım ile şebeke uzunluğumuz 1.577.249 metreye ulaşacak. Daha fazla ilçemize doğal gaz ulaştırmak istiyoruz, bu nedenle var gücümüzle çalışarak başarıyla ortaya koyduğumuz çalışmaların sonucunda Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerimiz için doğal gaz kullanımını bu kışa yetiştirmeyi başardık. Isınma, yemek pişirme ve sıcak su ihtiyacına çözüm sunmanın yanında temiz hava sahasının oluşmasına katkıda bulunmak için operasyonel adımlarımızı artırdığımız ilçelerimizde vatandaşlarımız bundan sonra ekonomik, güvenilir ve yüksek kaliteli yakıt doğal gazı kullanacak” diye konuştu. Ural, vatandaşların doğal gaz dönüşümlerini bir an önce gerçekleştirmelerini ve doğal gaz konforunu yaşamaya başlamalarını arzu ettiklerini belirterek, abonelerine şubelerinin yanı sıra 444 4 187 numaralı çözüm merkezinde 7/24 destek sağladıklarının altını çizdi.