Çin'de nükleer enerji eğitimi alacaklar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin nükleer enerji alanında insan kaynağını geliştirmeye yönelik Çin'in Tsinghua Üniversitesi'nde 10 Türk öğrencinin 'Uluslararası Nükleer Enerji Mühendisliği ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı'na (TUNEM) dahil edileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki ülke arasında 2012’de imzalanan ‘Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması’ ile Türkiye’de bu alanda yetişmiş insan kaynağını geliştirmek amacıyla Çin’e öğrenci gönderimi programının sürdüğü kaydedildi.

Tsinghua Üniversitesi’nde 6 yıldır süren TUNEM’e 2023-2024 öğretim yılı için dahil olacak 10 öğrenci seçileceği belirtilerek, “Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. koordinatörlüğündeki program İngilizce yürütülecek olup 2 yıl sürecek. Programa üniversitelerin mühendislik, fizik veya kimya bölümlerinden mezun olan veya Temmuz 2023’e kadar mezun olacak öğrenciler başvurabilecek. Başvuranların ileri düzeyde İngilizce bilmesi ve lisans not ortalamasının en az 2,5 olması gerekiyor” denildi. Son başvuru tarihi 31 Ocak olan programa katılanların masraflarını Türkiye ve Çin karşılayacak.