Yeni doğalgaz keşfi müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Erdoğan, önceki Kabine Toplantısı'nın ertesi günü Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Zirvesi'ne katılmak için Türkmenistan'ın Avaza şehrine gittiğini anımsattı.

Enerji ve ulaştırma başta olmak üzere ülkeler arasındaki ortak işbirliği konularının ele alındığı zirvenin gayet başarılı geçtiğini belirten Erdoğan, "Türkmenistan'ın sahip olduğu doğal gaz potansiyelini ülkemiz üzerinden dünya pazarlarına açacak projeler de zirve gündemimizde yer almıştır. Bu toplantı aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı ile bölgede başlattığımız yeni dönemde Türkmenistan'ın daha aktif şekilde yer alacağının da işareti olmuştur." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silivri Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisi'nin kapasitesini 4,6 milyar metreküpe çıkartan projenin açılış töreninde Türkiye'nin enerji alanında geldiği yeri ve hedeflerini bir kez daha kamuoyuna anlatma imkanı bulduklarını da aktardı.

Mardin'e 17 Aralık'ta yaptıkları ziyarette hem vatandaşlarla hasret giderdiklerini hem şehre kazandırdıkları yüzlerce eserin resmi açılışını yaptıklarını hem de farklı inanç kesimlerinin temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, "Güncel tutarıyla 17,5 milyar lirayı bulan eser ve hizmetlerin bir kez daha Mardin'imize hayırlı olmasını diliyorum. Değerler yüzyılı buluşmasında her ne sebeple olursa olsun insanlarımızın bir kısmını diğerleriyle karşı karşıya getirmeye yönelik hiçbir gayretin bu topraklarda kök sağlamayacağını Mardin'den tüm dünyaya ilan ettik." şeklinde konuştu.